Протестиращите продължават да са и на ключови кръстовища в центъра на София.  Ситуацията в палатковия лагер на „Орлов мост“ сегае спокойна, хората обаче са категорични, че ще останат до подаване на исканите оставки.

Надписът на земята, който направиха преди време с трева и от който в петък започна напрежението между жената, представила се като "доктор Тодорова" и Петър Кърджилов, който беше задържан - вече го няма.

Демонстрантите в палатковия лагер обаче разказаха, че през нощта е имало и инцидент.

Опит за палеж на тента е бил извършен в малките часове, но завършва без успех. Това ни разказва Мария Костова - на протеста е всяка вечер, нощува в палатковия лагер за пръв път.

По нейните думи мъжът „мина, запали го, човек от нашите чак има мехури и изгаряния в опит да го угаси“.

„След това се появи една дама, която явно го защитаваше, сякаш беше изпаднала в някаква истерия, видимо пияна, (казваше), че лъжем, че нищо не е запалено, че сме платени“, разказва Мария.

От полицията заявиха за bTV, че са задържали 33-годишен мъж за инцидента, който се представил за част от протестиращите.

И пред Министерския продължават с блокадата. Макар и властта да е вече във ваканция.

„Те трябва да работят за българския народ. А не ние да ги молим да работят и това означава, че те вече са против нас, вече са против българския народ, българския народ за тях е една необходимост, за да могат те да съществуват“, казва Спаска Генчева.

А недоволните имат и подкрепата и на мароканеца Мохамед Шафик, чиято майка е българка. В София е от 8 години.

„Аз съм на гости на вас, искам само Булгария да стане здрава, защото винаги цел свят знае история на Булгария - тя беше винаги здрава! Чистя през нощта тука, пазя са хората, който спят - да давам нещо, що по принцип, ако искаш нещо от една държава, трябва да даваш нещо“, казва Мохамед.