Най-рано до петък ще бъде възстановено движението в посока Благоевград в участъка, където стана катастрофата с автобус на „Струма“, съобщиха от АПИ.

Миналата седмица там живота си загубиха 45 души, сред които имаше и деца. 

Дотогава движението от пътен възел „Боснек“ до пътен възел „Старо село“ за Благоевград ще се осъществява двупосочно в платното в посока София.

През следващите дни и при подходящи метеорологични условия в района на пътния инцидент ще бъде направена смяна на ограничителните системи и ремонт на настилката, увредена от пожара на автобуса.

На мястото на трагедията текат следствени действия. По случая се очакват експертизи – пожаробезопана и техническа, като е възможно да отнемат и месеци.

Днес е започнала идентификацията на загиналите, целта е възможно най-бързо тленните останки да бъдат освободени, за да починалите да бъдат изпратени в последния им път от своите близки.

Водеща версия е човешка грешка. По неясни причини шофьорът е отклонил вниманието и си и се е удари в мантинелата, след което е последвал пожар. 

Лоша пътна организация и сигнализация е другата версия за катастрофата с македонския автобус. 

Днес експертиза категорично е отхвърлила взрив и няма следи от взривни вещества. По случая работят 6 следователи от Националната следствена служба и трима прокурори и разследването се движи с много бързи темповете.

Утре ще се очаква и докладът, който регионалния министър Виолета Комитова разпореди. А паралелно с това прокуратурата разпореди такава проверка в цялата страна.