Млад български писател се бори с коварно заболяване. Тумор в гръбначния мозък може да го остави инвалид, а сумата за операцията е непосилна за семейството му.

Преди 4 години на Коледа Иво си пожелава да стане писател. Днес е на 17 г. Зад гърба си има 6 издадени книги и няколко награди за млад писател.

Освен за мечтите си, Иво се бори и за живота си. На 13 години чува рядката диагноза "Неврофиброматоза тип 2". Лекарите му дават две седмици живот. Преживява четири мозъчни операции.

Преди месец на пореден преглед разбира, че тумор притиска гръбначния му стълб и се налага нова операция в Хановер.

„Той изпадна в депресия. Срина се. Каза, че не е честно просто поредна Коледа да е тъжен, потиснат в очакване на предстояща операция”, сподели майка му Милена.

„Страх ме е, наистина. Притеснено ми е. Някак си имам вяра в душата си все още и вярвам, че нещата ще се оправят”, каза Иво Христов.

Ако туморът не бъде опериран до 3 месеца, Иво може да остане инвалид. За да съберат нужните средства,  майка му изработва ръчни сувенири. Сумата от 42 000 евро обаче е непосилна.

„От една седмица краката му изтръпват и почти непрекъсвано са ледени. Коледа е на-светлия празник в годината, но в нашето семейство е мрачно. Вечер, когато си легна се моля! За любимите хора от семейството аз пожелавам здраве, за себе си – само сили да издържа”, каза Милена Димитрова. 

Иво не спира да мечтае и да се надява на коледното чудо, че един ден ще оздравее напълно и ще събере смелост да  разкаже историята си в книга.

Ако искате да помогнете на Иво:

Фейсбук страница: ЖИВОТ ЗА ИВО
Фейсбук група: Да подадем ръка на Иво

Начини за дарение:

Дарителска банкова сметка:
POSTBANK
BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com - Иво Христов