Сезонът на големите предизборни обещания започна: месец и половина преди вота партиите започнаха да агитират как ще се подобри животът ни, ако гласуваме за тях.

Обещанията започнаха да валят още преди седмица, но днес чухме някои от най-авангардните.

Офертата на ГЕРБ – средна заплата от 1500 лв., минимална – 650 лв., а също – двойно увеличение на учителските възнаграждения. Хората на Борисов ще се борят с корупцията по високите етажи и ще премахнат напълно депутатския имунитет.

От БСП обещават да въведат двойно по-висок данък за хората с доходи над 10 хил. лв. И още – създаване на фонд „Индустрия” с 500 млн. лв. капитал; „рестартиране” на АЕЦ „Белене” и други енергийни проекти; премахване на такса „сградна инсталация” за парното и две години нулев данък за младите предприемачи.

Партия „Воля” на Веселин Марешки днес също изненада с нестандартни идеи – например депутатите измамници да живеят в лагер с мизерни пенсии и да бъдат заклеймени от църквата. Всички досегашни депутати пък да не могат да са в  парламента. Друго предложение: младите семейства да получават по 1000 лева за всяко дете – но само до третото; както и по-евтини жилища за младите хора, а също – и безлихвени заеми.

Вижте повече за тези и други обещания във видеото: