Мълния покоси къща и цяло стопанство в Кюстендилско. Стихията е унищожила сграда и над 80 животни и птици в село Слокощица.

За щастие няма пострадали хора.

Три екипа на пожарната са гасили огъня, причинен от стихията.

Цяла покъщнина на 70-годишното семейство е изпепелена.

„Жици, инсталация, всичко замина вътре. Изгоря храна, пари, всичко, дрехи“, разказва потърпевшата Блага Сгуровска.

Снимка: btvnovinite.bg

Съпругът й Иван Сгуровски се опитал да извади животните но напразно.

Унищожени са 260 кв. м от сградата, 50 ярета, 30 птици и 5 кучета. Огнеборците са спасили половината от жилищната сграда, няма пострадали хора.

Бурята вчера е причинила и други щети в района, съобщава „Фокус“. Заради късо съединение се е запалила къща в село Багренци – опушени са стени, унищожена е газова печка. Няма пострадали хора, спасена е къщата и имуществото.  

Друго късо съединени е причинило запалване в трафопост в Дупница, аварията е отстранена от екип на ЧЕЗ, оказана е техническа помощ от екип на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Дупница.

Снимка: Ирина Жерева

В Рила е отстранено паднало дърво на пътя от местната противопожарна служба, а в Кюстендил са отводнявани 2 обекта, оказана е помощ на Центъра за Спешна медицинска помощ за влизане в жилище, направено е замерване с газанализатор в сградата на училище – установено е, че няма изтичане на газ.

Бури и градушки удариха и района на Петрич, но за щастие там стихията се размина без сериозни поражения. Стопани, обаче, се оплакват от унищожена реколта.