В разгара на лятото над 10 хиляди абонатни станции в столицата ще останат без топла вода от началото на август. Даниела, която живее в един от кварталите, в които топлата вода ще спре, казва, че ще й бъде трудно със 6-годишния й син в летните горещини.

Засегнати от спирането на водата ще бъдат всички източни квартали на града, а в района са едни от най-големите квартали като „Младост“ и „Дружба“. Части от централната градска част също ще бъде лишена от възможността за топъл душ. Веднъж на 10 години се налага изпитването на якост и плътност на газопровод, затова и столичани ще останат без топла вода, обясниха от дружеството:

„Ако при тестовете се окаже, че има някакви проблеми, следва ремонтиране на компрометирания участък на газопровода, след което възстановяване на газоснабдявантето и топлоподаването – допълнително може да отнеме от 1 до 7-8 дни“, Росен Флоров, директор на ТЕЦ София-Изток.

Според огледите до момента - инфраструктурата изглежда добре, но спирането на топлата вода било неизбежно.

„Налага се поради това, че ремонтът на енергийните съоръженията не може да бъде извършен при работещи ТЕЦ и мрежа“, заяви Николай Николов.