Рекордните над 1,5 милиона зрители проследиха уникалния сблъсък между двама от популярните участници на финала на „Фермата. Съединение” – Дидо и Ваня Стамболова.

Над 54% от всички пред екрана в неделя вечер гледаха как двамата популярни участници се изправиха в два финални сблъсъка – въпроси по българска история от Алманаха и играта „Кутии“, в които музикантът взе категоричен превес над спортистката, след което спечели и по-висок зрителски вот.

Финалът на „Фермата: Съединение“ предизвика огромен интерес сред зрителите от всички възрастови групи – с рекордните 48,2% дял за 18 – 49 и 53,4% за младите на възраст 18 – 34. Кулминацията на зрителския интерес в неделя вечер е в около 22:30 часа, когато финалният сблъсък е гледан от близо 1 635 000  зрители.

Вокалистът на Д2 Деян Каменов – Дидо спечели четвъртия сезон на „Фермата“ и наградата от 100 000 лв.

Музикантът победи в три от четири битки и получи огромна зрителска подкрепа – 73% от вота на феновете пред малкия екран и финален резултат от 133 точки срещу 47 за Ваня Стамболова.

Програмният директор на bTV Media Group Маргарита Александрова, която връчи чека за 100 000 лв. на победителя, обяви старта на записването за следващия сезон на най-гледаното риалити шоу в България.

Данните за гледаемостта са на ГАРБ - единствената пийпълметрична агенция, преминала независим одит.