Националното знаме беше издигнато днес на тържествената церемония пред Паметника на Незнайния воин за националния празник на България - 3 март. 

Церемонията е посветена на 139-та годишнина от Освобождението на България. Трибагреникът беше издигнат под звуците на националния химн и на артилерийски салюти.

На церемонията президентът Румен Радев прие строя на почетния караул и поздрави гвардейците за празника. Държавният глава поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин. Церемонията завърши с тържествен марш на гвардейците. 

Сред присъстващите бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев, министри от служебното правителство, висши военни, патриарх Неофит и главният мюфтия Мустафа Хаджи, дипломати, граждани.

Снимка: Ладислав Цветков

Час преди тържествената церемония в катедралния храм "Св. Александър Невски" патриарх Неофит и архиереи от Българската православна църква отслужиха празничен благодарствен молебен за 139 години от Освобождението на България.

След издигането на националното знаме церемонията по честването на 139 години от Освобождението на България продължи с тържествена смяна на почетния караул пред президентството.