„Ще направим всичко възможно да не се стига до предсрочни избори, преди да бъдат предприети всички законодателни изменения, които са важни за тази година“. Това каза пред bTV началникът на кабинета Лена Бориславова.

Като важни законодателни изменения тя посочи актуализацията на бюджета, в която са заложени и антикризисните мерки за 2,2 млрд. лв., и пакета от 22 закона за усвояване на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост.

На въпроса дали ще се намерят депутати от „Има такъв народ“ (ИТН), които да подкрепят законопроектите, тя отговори: „Предстои съвсем скоро да разберем - тази седмица предстои на първо четене в зала гласуване на бюджета“.

Относно подкрепата от опозиционни партии „Продължаваме промяната“ ще я приеме, ако става въпрос за принципна позиция, а не се искат парични суми и постове, допълни Бориславова.

За упрека, че се готи предателство по темата „Северна Македония“ тя каза, че по тази тема ИТН се опитва да трупа политически дивиденти.

„Това е чувствителна тема за българския народ и те се опитват да играят успешно на вълната на тази тема с неверни твърдения, за да печелят повече привърженици“, заяви началникът на кабинета.

Гледайте цялото интервю във видеото!