Започва най-мащабната кампания за почистване на страната ни – „Да изчистим България“. Предаването „Тази събота“ предава специално от най-горещите точки за почистване в цялата страна.

През последните 10 години всички ние доказахме, че с общи усилия можем да помогнем на българската природа да се освободи от хиляди незаконни сметища и тонове отпадъци. С инициативата „Да изчистим България“ bTV Media Group успя да достигне до сърцето и съзнанието на българите и доказа, че може да бъде двигател и да обединява хората за добри дела. Показахме, че заедно можем да постигнем неща, които на пръв поглед изглеждат невъзможни.

Призоваваме ви да изпращате видео в новото приложение "Аз, репортерът" ако сте се включили в някоя от кампаниите по почистване.

Следете на живо с нас специалното издание на „Тази събота“.

Новата информация е най-горе:

11:00 Водолази влязоха в Черно море, за да почистят дъното. Вижте техните находки. 

10:30 Около Дряновския манастир природата и на пръв поглед по нищо не подозираме колко много боклуци се крият между камъните и тревата. Доброволците от дряново и Габрово започнаха да се събират още в 9 ч.

10:15 В района на държавното горско стопанство "Рилски манастир" тази година Югозападното държавно предприятие ще почиства гори, повредени от пожари.

10:10 Над 200 ученици, учители и родители от 9-о училище в Стара Загора излязоха днес, за да почистят кв. „Самара“ и да боядисат няколко детски площадки.  Доброволци работят в двора на областната болница, в парковете и около паметниците в града. 

9:50 Доброволци от Ивайловград започнаха рано сутринта да почистват терасите на Бяла река край село Гугутка. В акцията се включиха орнитолози, еколози и геолози, както и местни жители. Нерегламентираното сметище край реката е от битови и строителни отпадъци. Районът се почиства от доброволци за втора поредна година. Миналата година са поставили табела „Забранено е изхвърлянето на отпадъци“. Може би затова тази година боклуците са по-малко, но пак ги има.

9:43 Десетки доброволци се включиха в реновирането на историческата крепост в прохода Траянови врата. 

9:20 Чистим и морето. За първи път в демонстрацията на живо ще ви покажем какво се случва под водата и как микропластмасата превзема Черно море. 

9:00 Кампанията „Да изчистим България заедно“ e възпиталa със сигурност едно поколение, което да е отговорно към чистенето и да знаят кой е добрият пример“, каза Антон Хекимян – директор „Новини, актуални предавания и спорт“.

8:40 80 души пътуват към пострадалите от наводнението села. Мениджърът на проекта "Да изчистим България заедно“ Мария Лазарова обясни, че е имало много повече доброволци, но времето вероятно ги е отказало. И все пак тя е оптимист, че 80 души работна ръка ще направят всичко необходимо да помогнат на пострадалите при наводнението.

8:30 започва почистването на Южния парк в София. Сборният пункт е на голямата поляна, до входа към ул. „Нишава“. Паркът ще почистват много от лицата на bTV. За всички, които ще се включат, има ръкавици, чували, шапки и малки подаръчета.

8:25 Водолази и ученици се включват в акцията в Китен

8:15 Започна почистването на язовир Диканя, в което се включи волейболният клуб „Миньор“ от Перник. Те ще се заемат да почистят нерегламентирано сметище край язовира.

8:10 bTV тръгва с автобуси с доброволци към пострадалите от наводненията села. Включваме се във възстановяването на районите, пострадали от наводнението в Карловско. Водата разруши домовете, съдбите и подредените животи на стотици наши сънародници. 

7:50 Стартира най-мащабната кампания за почистване у нас.