Днес чистим България, инициативата на bTV тази година е под наслов "Подай ръка на природата". Деца, доброволци и лица на bTV вече са в Южния парк в София, за да го направят още по-приветлив и чист.

„Започва разпределението на материалите,  вече ще имаме чували, ще имаме ръкавици. Накрая ще има много подаръци. Има и деца. Колегите започват да чистят. Централните части със сигурност се почистват и можем да кажем, че са приветливи за посещение, но винаги когато отидем към реката или във вътрешните части или зад новата църква, която е в Южния парк, виждаме, че има проблеми. Реката носи със себе си много боклуци и ние сме тук, за да почистим и за да направим този парк по-приятно място за разходка. Кампанията „Да изчистим България заедно“ e възпиталa със сигурност едно поколение, което да е отговорно към чистенето и да знаят кой е добрият пример“, каза Антон Хекимян – директор „Новини, актуални предавания и спорт“. 

Има ли вече необичайни находки?

Чистили сме в южния парк преди години, чисти ли сме зоологическата градина в София, на Витоша, на различни места в България, включително заради бедствията, които са ни се случвали и сме намирали гуми, телевизори, радиа. Сега ще открием много такива сигурно, те са зловещите, защото са всеки ден около нас и ние някак сме свикнали с това. Искам само да кажа, че bTV като отговорна медия е съсредоточена голяма част от усилията си и в засегнатите от наводненията райони. Ние бяхме там заедно с нашите колеги и водещите, които правиха специалните емисии на bTV Новините и на сутрешния блок, за да помогнем на хората, за да насочи вниманието на цяла България в региони, които са сериозно пострадали.

Вижте още във видеото.