Тактическа група от наши командоси ще бъде дежурна на разположение на Силите за отговор на НАТО при риск за сигурността на Алианса. 

Тактически действия със спиране на микробус с терористи от хеликоптер и арестуването им след десант от друг вертолет показаха командосите.

Снимка: btvnovinite.bg

Силите за специални операции имат готовност да се включат в антитерористични акции.

Снимка: btvnovinite.bg

"Ние сме готови във всеки един момент със формирования с постоянна едночасова степен на бойна готовност да реагираме за противодействие на тероризъм и ликвидиране на последствията от тероризъм във всяка една точка на България“, разкрива ген. Явор Матеев, командир на Съвместно командване на специалните операции.

Снимка: btvnovinite.bg

От нова година около 100 души ще бъдат в 45 дневна готовност да бъдат използвани от НАТО при възникване на риск за колективната сигурност.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това беше добра възможност да видим как работи командването на Специалните операции с останалите служби и може да им помагат това е важно да видим как тренират и да им помагаме както и те на нас“ обяснява ген. Кърк Смит от  командването на Специалните сили на САЩ в Европа.

„Трябва да се гордеем с тяхната готовност да овладяват нови и нови задачи“, смята адмирал Емил Ефтимов.

Снимка: btvnovinite.bg

Специалните сили показаха десант от хеликоптер, от самолет с куполна парашутна система и крило и показаха какво е стрелба на доверието.

След периода на рестрикции заради вируса Специалните сили напълно са възобновили своите тренировки в максимално реалистични условия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!