Ден след обявяването на първо класиране за детските градини в София бурните реакции на родители не спират. Сред основните въпроси е на какво се дължи грешката, поради която се наложи повторно отваряне на системата за прием.

Попълвайки данните в системата, Надежда Абрамова се сблъсква с множество проблеми: „Във всеки нормален сайт, каквато и форма да се попълва, ако липсва или е грешна информацията, се оцветява в червено. В сайта на общината това нещо по някаква причина не се случва“, посочва майката.

Липсата на индикация за непопълнени критерии от Столичната община обясняват с липсата на линеен процес в системата, което позволява на родителите да се връщат многократно и да променят кандидатурите си.

Излиза обаче, че така всеки десети потребител не е попълнил коректно адреса, който определя критерия за уседналост и общината отложи класирането с три дни.

Заради проблемите в системата се събра протест, а вчера общински съветници от „Демократична България“ и БСП поискаха оставката на заместник-кмета.

От фирмата-изпълнител се въздържаха от коментар по темата.