Традиционенен Богоявленски водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената светини на Българската армия ще бъде отслужен в 11 часа пред Паметника на Незнайния войн в София.

На водосвета ще присъства президентът Румен Радев. Той ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.  

На ритуала в София ще присъстват също министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши военни, народни представители, представители на местната власт, на военнопатриотичните съюзи, общественици и граждани.

Граждани ще имат достъп до събитието след 9:45 часа през три пункта за проверка - при улиците „Шипка“ и „Париж“, при ул. „Раковска“ и ул. „Оборище“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

За първи път в българската история, по инициатива на цар Симеон I, е отслужен водосвет на българските бойни знамена преди битката при река Ахелой (20 август 917 г.). 

Традицията е възстановена през 1880 г. след Oсвобождението на България (1878 г.) от първия военен министър на Княжество България Пьотър Паренсов.