Новият премиер на България Николай Денков откри първото редовно заседание на Министерския съвет. „На добър час, сигурен съм, че можем да успеем стига да работим като екип. Така както вчера стартирахме, трябва да продължим и занапред“, каза той на министрите. 

Непосредствените задачи в следващите дни са подготовката на бюджета, окомплектоването на кабинетите по министерства и довършването на подготовката на управленската програма.

„Молбата ми е заедно с експертите и народните представители да подготвим документа, който оттук нататък ще бъде нашият план, график, Библия. Моля, действате експедитивно и решително, защото нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни и в същото време това не трябва да става за сметка на качеството“, каза министър-председателят Николай Денков.

Той призова министрите да проверят какви големи разходи са били направени в министерствата през последните няколко месеца и седмици и дали има забавени процедури.

„В последните няколко дни в медиите излязоха няколко информации за раздадени средства в доста големи размери, милиарди левове, без да е достатъчно ясно дали са насочени целесъобразно, ефективно и ефикасно. Появи се информация отново в медиите, че има забавени процедури в някои министерства, от които също могат да настъпят загуби в големи размери“, каза Денков.

По думите му всяко забавяне може да струва много скъпо на бюджета на държавата, както и на хората и бизнеса. 

По-късно стана ясно, че в състава на Министерския съвет има назначен зам.-министър на отбраната - полковник о.з. Станимир Георгиев. Това стана ясно от новия ресорен министър Тодор Тагарев.

Също така със заповед на премиера Николай Денков Стоян Темелакиев е назначен на поста заместник-министър на вътрешните работи. Съставът на останалите зам.-министри ще стане ясен постепенно.