Служебното правителството на Гълъб Донев предаде властта на редовното на акад. Николай Денков. Церемонията се състоя в Министерски съвет.

"Заварихме държава на пауза, предаваме я с добре функциониращи системи", заяви Донев, който предаде властта на правителството на акад. Николай Денков.

По думите на Донев институциите работят в пълен синхрон. Той предупреди новото правителство да не подценява ролята на държавните служители.

"С голямо удовлетворение и гордост предаваме управлението на правителството, избрано от Народното събрание. Правителството, което дава надежда, че ще бъдат решавани приоритетите и основните проблеми, които стоят пред българските граждани и българския бизнес. Тази надежда може да продължи, ако продължите да решавате всички наболели перспективни и стратегически приоритет пред страната", заяви Гълъб Донев.

"Убеден съм и се радвам на декларираната приемственост в приоритетите, които ще следва редовното правителство. Ние направихме прозрачна и достъпна средата в Министерски съвет", каза той.