Има около 45 сигнала за купуване на гласове в страната. Образувани са осем досъдебни производства, четири-пет човека (картината е много динамична) са задържани. Това заяви на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„Схемите са традиционните до момента – опрощаване на лихви, даване на някакви парични суми, проверява се схемата „дърва срещу глас“, проверяват се данни за завишаване на подвижните секции“, заяви той.

Акцията срещу нелегалната миграция

„В последните два дни бяха проведени операции срещу две групи, които се занимават с трафик на мигранти. На територията на Сливен през вчерашния ден има 12 задържани лица, пет от които са с повдигнати обвинения и наложена мярка "задържане под стража" за 72 часа“, обясни Петър Тодоров.

Задържани 19 мигранти.

„Касае се за добре структурирана група, която се занимава с тази престъпна дейност. Подобна акция беше поведена и в Пловдив в понеделник. Това е една и съща добре организирана група за трафик на хора. Каналът за трафик в Пловдив към настоящия момент е пресечен. Очакваме да има още множество арести“, добави главният секретар на МВР.