"Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството". Това обяви самият той във Фейсбук.

"Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница "Пирогов" в съда, като съм благодарен за помощта на лекарите и сестрите и не приемам обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки", написа той.

Емин обяви още, че "замразява" участието си в Националния съвет на "Да България", тъй като по думите му е важно е проверката да бъде безпристрастна.

"Благодаря на подкрепата от семейството ми, приятели, колеги и стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство и не приемат начина на моето оклеветяване. С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха", посочва Мустафа Емин.

Скандалът избухна в края на август след Фейсбук публикация на медицинска сестра на спешната болницата „Пирогов“, в която се твърди, че Мустафа Емин се е държал арогантно и е поискал дете от шокова зала да бъде изведено, за да влезе неговото.