Индустриалната зона на Видин ще бъде възстановена и модернизирана. Това съобщи икономическият министър Корнелия Нинова, допълвайки, че инвестициите и развитието на производство там е ключово за Северозападна България.

Индустриалната зона е разположена на брега на Дунав, в непосредствена близост до "Дунав мост 2" при Видин. На 30 км се намира пункта със Сърбия.

"Географското положение благоприятства бързи транспортни връзки с Европа. Изготвихме мащабен план за нейната модернизация, ремонт и изграждане на нова пътна, водна и електрическа инфраструктура", каза още Нинова.

Към зоната има интерес от немски инвеститори, които търсят място за фабрика за производство на части за автомобили, сградна и отоплителна техника, както и спортни лодки.

Текат и разговори с Министерството на земеделието зоната да бъде разширена с два терена, които са публична държавна собственост. Финансирането може да се направи по два начина - или от средства по Плана за възстановяване и устойчивост, или от оперативните програми, поясни Корнелия Нинова.