За втори пореден ден мнозинството в парламента отказа да извика на изслушване премиера Бойко Борисов.

Ден след като опозицията настоя министър-председателят да обясни от парламентарната трибуна задави ли се водна криза в Бургас, днес от БСП поискаха той да даде информация за правителственото решение за покупка на COVID ваксини. С 96 гласа „против“ обаче проекторешението бе отхвърлено, пише БГНЕС.

От левицата поискаха Борисов да обясни какви са технологичните параметри на договаряните ваксини, количествата, както и изискванията към тяхното транспортиране и приложение.

„Уплашен от ситуацията и отказващ да поеме отговорността за последиците от кризата, иска от нас да му подпишем празен чек и да ни ползва като индулгенция за това, което предстои – закупуване на ваксини и ваксинирането срещу COVID-19”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини БСП, че с искането си опитват да черпят политически дивиденти от ситуацията, а лидерът им Корнелия Нинова – в прекалена фиксация върху личността на премиера.

Дариткова подчерта, че, вместо Борисов, в парламента ще дойде министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който ще даде информация и ще отговори компетентно на всички въпроси.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!