Изпълняващият временно длъжността кмет на район „Младост” Владимир Клисуров обяви в пространен пост във „Фейсбук”, че ще подаде оставка.

По думите му с неговото решение вече е запозната районната администрация и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Само преди дни Клисуров беше избран за заместник на арестуваната Десислава Иванчева, след като беше посочен от самата нея. Още тогава той заяви, че не желае да бъде кмет на „Младост” и каза, че ще си направи отвод в полза на колегата си арх. Румен Русев.

Именно Русев обаче беше обвинен от Десислава  Иванчева, че е свързан с ареста ѝ.

В днешната си позиция Клисуров отново се обяви в полза на Русев.

„Накратко, аз съм член на инициативата „Зелен Младост” и отказвам да си „цапам“ ръцете с унищожаването на зелените площи на „Младост”. Столичен общински съвет не се съобрази с основно мое право – да откажа определен пост или длъжност, което направих с декларирания ми самоотвод.

Още повече че с колегата арх. Румен Русев отправихме консенсусно предложение той да поеме кормилото на районната администрация. Мнението ни не бе зачетено. Всъщност нещо нормално за тази „правова” държава. Но в тази политическа игра аз не желая да съм пионката. Пионката, която като член на „Зелен Младост” да пусне строежите, които г-жа Иванчева успя да стопира. И заради които видяхте какво ѝ се случи, по сценарий, за чието авторство всички дълбоко в себе си се досещате. Не искам да преча и на разследването и в един момент да бъда обвинен, че съм останал, за да замитам следи”, написа Клисуров във „Фейсбук”.

„Както вече заявих, вярвам на колегата арх. Румен Русев, който според мен трябва да остане като кмет на район „Младост”. Той е специалист с огромен стаж, при това и отличен администратор. Очаквам той и екипът да разглеждат строителните книжа под лупа и да използват всички законови възможности, за да спасят зелените площи и без това недостатъчните паркинги в „Младост”. Очаквам, че ще направи всичко възможно в тази посока”, пише още Клисуров.

„Понеже ще тръгнат спекулации, строежи не съм пускал. Аз съм член на „Зелен Младост”, извървявах пътя дотук с нашия лидер Десислава Иванчева, която запали искрата в нашия квартал и няма как да си оцапам ръцете с подписи върху разрешителни за строежи в паркове, в зелени площи и върху паркинги.

Приех временно решението на Общинския съвет, защото като ръководител на ресор „Образование” бях наясно, че в създалия се административен вакуум няма кой да разпореди плащанията към детските градини и училищата. Отговорност към тези институции и работещите в тях мога да поема. Отговорност за пускане на строежите – не! Макар да се съмнявам, надявам се хората от „Зелен Младост” един ден да разберат моето решение. За момента категорично отказват да го сторят, пише още в поста на Клисуров във „Фейсбук”.

Вижте още от него тук:

„Владимир Клисуров е изборът на Десислава Иванчева за изпълняващ длъжността кмет на района и това е причината, поради която Столичният общински съвет единодушно гласува кандидатурата му”, коментира пред bTV председателят на СОС Елен Герджиков.

„Днес, пет дни след избора му, научаваме за желанието му да подаде оставка. Оставката на г-н Клисуров в този момент е бягство от отговорност за обещанията, които дадоха на хората и от последиците от управлението им на район „Младост”. Г-н Клисуров е част от екипа на г-жа Иванчева, който в последните две години управлява „Младост”, затова няма как да приемем обяснението му, че сега осъзнава своята некомпетентност.

Надявам се, че това, което причиняват на жителите на район „Младост” с това прехвърляне на отговорност, не е умишлено и не цели още по-голям хаос в района. В Председателския съвет на Столичния общински съвет ще обсъдим новите обстоятелства и начина, по който можем да гарантираме административното обслужване на гражданите в района”, добави Герджиков.

  • Инвеститори в „Младост": Иванчева ни заплашваше
  • Съдът даде ход на делото срещу Десислава Иванчева
  • Фалстарт на делото срещу Десислава Иванчева
  • Обвинителният акт срещу Иванчева: Подкупът за три дни скочил двойно
  • Делото „Иванчева” влиза в съда
  • Арестуваната зам.-кметица на „Младост” иска на свобода
  • Шефът на затворите: Иванчева е изведена от болница без белезници
  • Иванчева излезе от болницата
  • Делото "Иванчева" стига до съд в рекорден срок
  • Десислава Иванчева влезе в затворническата болница