Младежкият театър отбелязва 80-годишния юбилей на легендарната актриса Цветана Манева със специален спектакъл тази вечер.

Пколения актьори се събират, за да празнуват Цветана Манева, като представят един различен рецитал, посветен на любовта под режисурата на Димитър Коцев и текстове на Яна Борисова. 

„Цветана Манева е герой, национален герой. И аз много се радвам, че благодарение на тази нейна годишнина някак си ще преформулираме смисъла на това да бъдеш национален герой. Те не са само в минала епоха, те са и в съвремието и нашата нация много има нужда от герои - хора, на които всички да се възхищават, на които да вярват“, каза писателката и драматург Яна Борисова.

Спектакълът е и единственият, в който актрисата все още играе и обикаля сцените у нас и в чужбина. 

Вчера на специална церемония в Гербовата зала по случай 80-атата си годиншниа обичаната Цветана Манева, изиграла над 115 роли в киното, театъра и на малкия екран, получи почетния знак на президента Румен Радев.

Снимка: Президентство на Република България

Снимка: Президентство на Република България

Втората част от честванията за юбилея ѝ ще бъде на 27 май в Пловдив на сцената на Античния театър, където и самата тя ще излезе заедно с колегите си, за да изпълнят класически и съвременни текстове под съпровода на театрална музика.