Млада жена почина в университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. Втора седмица майката търси истината, защото според нея дъщеря ѝ не е получила навреме квалифицирана медицинска помощ. Ръководството на лечебното заведение отрича.

27-годишната Елисавета Станева постъпва в инфекциозната клиника със симптоми на чревна инфекция. Състоянието ѝ се подобрява. Ден преди да бъде изписана обаче, близките ѝ я посещава.

„Потропа се на вратата. Санитарката влезна да ѝ остави това, което ѝ бяхме занесли. Чу се страшен шум и тя падна.  Аз се пошегувах, че може би се спънала. И започнах да викам през прозореца, обаче тя не се обади. Това, което ме шокира, и аз го осъзнах чак тогава, когато излязохме навън, беше, че санитарката ѝ оказваше първа помощ и тя правеше сърдечен масаж на дъщеря ми“, разказва Цеца Станева, майка на починалата млада жена.

Жената умира за минути. Според болницата, е направено всичко необходимо за спасяване на пациентката, чиято сърдечна дейност внезапно спира и тя остава бездиханна.

В писмената позиция на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив се казва: „По предварителна информация е установено, че Елисавета Станева е починала от усложненията на основното си заболяване – кардиомиопатия.“

„Тази кардиомиопатия  е напълно измислена, защото дъщеря ми никога не е боледувала от сърце“, категорична е обаче майката на починалата млада жена.

Елисавета Станева има дъщеря на две години и половина. „Пита ме всеки ден за майка си, но мама я няма“, казва с болка Цеца Станева.