Опасно и необезопасено е било мястото, където загина мъж във Врачанския балкан. Тялото му беше открито в дълбока пропаст след многочасова издирвателна операция.

Припомняме, че инцидентът е станал малко след 14 часа вчера. Двама работници по поддръжката на туристическите бунгала са тръгнали да се разхождат, когато единият от тях се подхлъзва и пропада в 85-метрова пропаст.

„Самото място представлява един отвор в земята, което на пръв поглед не представлява нищо опасно, то е леснодостъпно, като се погледне, се вижда една дупка, дълбока не повече от 1,5-2 метра“, заяви ръководителят на ПСС-отряд Враца Станой Арабаджиев.

"Природен парк "Врачански балкан" е един от най-богатите пещерни райони на Балканите. Тук имаме над 500 пещери и пропасти, отделно от това навремето, като се ликвидира мината,   всички опасни райони бяха заградени, но после оградните съоръжения веднага откраднати, затова ние навсякъде сме поставили указателни табели“, обясни главният експерт в ДПП "Врачански балкан" Цветан Цветанов.

По случая е образувано досъдебно производство.