Митническа служителка е привлечена като обвиняема от Районната прокуратура в Хасково за незаконно превеждане през границата на ливанска гражданка. Това се е случило на ГКПП "Капитан Андреево".

Незаконно преминаващата е била в Турция. За превеждането е използван автомобил с български регистрационен номер. 

При проверка на автомобила служител на ГПУ-Свиленград установил, че между предните и задните седалки под голяма чанта е имало укрита жена с паспорт, но без разрешение за влизане в страната. Чужденката била гражданка на Ливан.

Установено е, че обвиняемата, която е на 54 години, е служител на Агенция „Митници“, като при превеждането на чуждата гражданка през границата тя не е била на работа. 

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" и мярка за процесуално принуда „забрана за напускане на пределите на България“.

За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години, глоба от 10 000 до 30 000 лева и конфискация на част или цялото имущество на дееца. 

От Агенция “Митници” в позиция подчертават, че са предприети действия за ангажиране на дисциплинарна отговорност.

“Подобно тежко деяние предполага и налагане на най-тежки дисциплинарни мерки. Деянието е останало незавършено и лицето е задържано в резултат на стриктно спазените процедури за контрол на ГКПП. Престъпването на закона в служебно, но и в лично качество е несъвместимо с митническата професия и ръководството на Агенция „Митници“ ще продължи своята политика на тотална непримиримост спрямо всякакви прояви на укоримо поведение”, уточняват от агенцията.

Митничарката е работила от няколко години на ГКПП "Капитан Андреево". От София е била командирована на пункта.

Към момента тя отрича да е взела пари за прекарването през границата на чуждата гражданка.