Кирил Славов и Светла Ибришимова, които са Мис и Мистър глухи вече са в Париж за световния конкурс.

Да е център на внимание и пред обективите е страстта на Кирил от малък. Спомня си как като дете гледал телевизия и си мечтаел някой ден да участва в ревю като истински модел. Днес мечтата на Кирил не просто се сбъдва.

Носителят на титлата "Мистър Глух България" ще представи страната ни на международния конкурс в Париж – "Мис и Мистър Деф Стар 2017" заедно с българката Светла Ибришимова.

„От доста време ходя активно на фитнес, спазвам хранителен режим, тичам. Имам личен треньор дори”, споделя Кирил Славов.

И ако той има опит пред обектива, за Светла това ще е модният й прощъпулник.

"Малко се притеснявам, за първи път ще ходя в Париж. Уча се на правилна стойка, подготвям тоалетите, прическа", разказа Светла Ибришимова.

За да изкарва прехраната си, Кирил работи като барман. Оказва се, че той е единственият глух барман в България. Светла пък е майстор-сладкар.

И двамата са избрани от Фондация „Глухи без граници” да представят страната ни на международния конкурс, но всеки един от тях има своята лична кауза.

„Ако спечеля, много бих искал да покажа, че в България на модния подиум има и глухи хора. Целта ми е да покажа, че глухите могат да бъдат наравно с чуващите”, казва Кирил.

Цялата среща със Светла и Кирил гледайте утре в COOL… T.