„Не познавам и не съм се срещал със Светослав Илчовски“. Това каза пред журналисти подсъдимият бизнесмен Миню Стайков.

Днес Специализирания наказателен съд гледа делото срещу Стайков, който е подсъдим за злоупотреба с евросредства и данъчни престъпления.

"Аз нямам сестра", каза бизнесменът по повод твърденията на Илчовски, че има видео с издевателства над Стайков, докато е бил в ареста.

Той няколко пъти повтори фразата за сестрата и добави: "Все някой има". Попита кой е този някой, бизнесменът отговори: "Вземете клипа".

На въпрос дали знае за наличие на подобно видео без значение кой е на кадрите, Стайков отрече да е запознат.

Миналата седмица пред комисията по ревизия на управлението Светослав Илчовски заяви, че имало видео с издевателства над Стайков, докато той бил в ареста.

Адвокатът на Миню Стайков - Анна Попова, коментира, че Илчовски е визирал периода 2017 г. Тя обаче обясни, че Стайков е задържан в ареста през септември 2018 г.

С позиция излезе и фирмата на Цоло Вутов – "Геотехмин", за когото Светослав Илчовски, разказа, че подарил златно кюлче на премиера Бойко Борисов. От там заявяват, че нямат практика да подаряват кюлчета.

По-рано днес и от фирма "Градус" на Иван Ангелов публикуваха позиция, че оборотите и сделките на групата подлежат на ежемесечни проверки от органите и при нито една от тези проверки не е открито каквото и да е несъответствие или проблем със сделките, а всички сделки са реални, надлежно регистрирани в НАП и отчетени в съответствие с международните счетоводни стандарти.