Министърът на транспорта Росен Желязков, на труда и социалната политика Деница Сачева и на туризма Николина Ангелкова участват сега на кръгла маса с представители на туристическия бизнес и бранша на превозвачите, обслужващи редовните междуградски линии.

Междувременно по-рано този понеделник превозвачи в сектора на туризма и екскурзоводи от цялата страна се отправиха на протестно шествие към столицата. 

Това е втори протест в рамките на месец. Превозвачи от повече от 5 града се събраха под прозорците на Министерския съвет. Автобусите на протестиращите бяха наредени на площад "Княз Александър I" като затвориха отсечката между Военния клуб и Министерски съвет.

От Национално сдружение „Случаен превоз“, които са организатори на недоволството, твърдят, че не могат да се възползват от финансовите мерки, които държавата определи за справяне с последиците от пандемията.

Протестиращите настояват за отпускане на безвъзмездна финансова помощ и за кредити с ниски лихви за бранша.

Към протеста на екскурзоводите и превозвачите в туристическия сектор се присъединиха и таксиметрови шофьори от цялата страна. Множество таксиметрови коли се струпаха в пространството около храм-паметника „Св. Александър Невски“. Целта на акцията е да се изрази недоволство от липсата на държавна подкрепа към бранша, кой то пострада тежко от кризата с коронавируса.