Не е използван военен хеликоптер за транспортиране на членове на Министерския съвет до Разград в петък, 15 май. Това е отговорът на Министерство на отбраната на запитване на bTV, провокирано от изказване на собственика на „Лудогорец” Кирил Домусчиев.

Отговорът на Министерство на отбраната:

В отговор на Вашите въпроси, Ви уведомяваме, че не е използван военен хеликоптер на 15 май 2015 г. за транспортиране на министър-председателя и членове на Министерския съвет до Разград.

По процедура, изпълнението на специални задачи с въздухоплавателни средства на ВВС се осъществява след положителна резолюция на началника на отбраната или на министъра на отбраната. В този конкретен случай не е постъпвало официално искане и транспортът не е осъществен с военен хеликоптер”.

По-рано bTV изпрати въпроси до Министерски съвет, които са:

-Какво е наложило използването на военна техника за транспорта на представители на властта и колко е струвал полетът;

-Как е изискван за използване от Министерски съвет хеликоптерът и на базата на каква процедура е отпусната машината.  

Ето какво каза Кирил Домусчиев в петък вечерта:

"Специални благодарности за премиера и за финансовия министър, които наистина това беше някакъв сюрприз за мен - долетяха с хеликоптер. Летели са с военен хеликоптер близо час и половина, за да дойдат да открият арената и да ни поздравят за годишнината, което много малко хора биха го направили. Веднага след прерязването на лентата се прибраха. Не дойдоха за Цеца (Величкович - бел. ред.), а дойдоха да поздравят града, дойдоха да поздравят "Лудогорец", дойдоха да поздравят това, което сме направили".

Очакваме и отговорите на останалите въпроси от Министерски съвет!