„Трима от намерените край Локорско бежанци са настанени в „Пирогов“. Двама от тях са в шокова зала, а единият – в триажна зала. Състоянието им е тежко, не са се хранили, стоели са мокри, било е студено, страдали са от липса на кислород и са обезводнени. Ще им бъдат направени вливания. В момента им се пускат изследвания“.

Това коментира пред bTV д-р Димитрова, началник на Спешното отделение в многопрофилната болница.

„Мъжът, който е в триажна зала е в адекватно състояние, но също е премръзнал. Не контактува. Не може да се даде оценка колко време са били в камиона, в който са намерени“, обясни още тя.

„Най-вероятно хората в по-леко състояние, ще започнат да се захранват. За всички има опасност за живота им. В готовност сме да приемем още хора. Очаква се да бъдат транспортирани“, посочи д-р Димитрова.

Бежанците са без документи, не е ясна самоличността им. Предполага се, че камионът е бил управляван от двама души, но е възможно да са и повече. 

До 18.00 часа в Спешното отделение на Военномедицинска академия са докарани осем мъже. Петима от тях са настанени в реанимация, като четирима са в тежко състояние и се е наложила интубация и командно дишане. Трима души са настанени в Клиника по спешна токсикология.

18 души са се задушили до смърт в изоставения камион край Локорско.