Тазгодишният победител в музикалното шоу „Гласът на България” се казва Атанас Кателиев. Още на кастингите на тъмно музикантът изумява журито с таланта си.

Преди да се яви на кастингите за новия глас на България, той съчетава пеене в пиано бар и стругарство в семейната работилница в родния си град Варна.

„Досега стругарството е било основното нещо, с което съм се занимавал – музиката е била хоби и мечта. Сега нещата се обръщат”, сподели Атанас.

На финала – Атанас и Тино се състезаваха с песни по избор на зрителите.


„С Тино дойдохме заедно. Ние живеехме заедно в София. Накрая излязохме заедно на сцената – не съм усещал и нотка на конкуренция. Просто бяхме двама приятели в един формат”, сподели победителят.

Атанас се представи с „Impossible” на Джеймс Артът, с което варненецът заслужи победата.

„Знаех, че това е последното издание. И ако има момент, в който трябва да бъда себе си, това е той. Когато не мога да се изразя с думи, винаги има песен, която да изрази какво чувстваш в момента”, каза Атанас.


Тази година bTV Media Group ще дари приходи си от смс-гласуването от трите концерта на живо за възстановяване на опожарените сцени на „Националния студентски дом” в София.

Последната битка в „Гласът на България” отново спечели и зрителския интерес. Финалът на най-гледаното музикално шоу прикова пред малките екрани близо 1,3 млн. българи.

Над 50% от всички зрители са наблюдавали оспорваната музикална надпревара, показват данните на ГАРБ.