Преди месец 6-годишният Денислав Желязков от приемно семейство в Долна Липница беше хоспитализиран с измръзвания на ходилата. Тогава лекарите не бяха сигурни, че ще спасят пръстите му от ампутация.

За щастие, детето се размина с тази опасност и от две седмици е настанено в ново приемно семейство в Перник, за да бъде близо до „Пирогов“, където лекарите се грижат за него.

Сега то се чувства спокойно, тича и играе с другите деца, разказа новата му приемна майка Наташа Цонева. Тя е избрана, защото вече има опит с дете с проблем – с ампутирана ръчичка. Признава, че се притеснявала дали ще се справи, но любовта ѝ към децата я накрала да приеме и Дени.

Самото момче в началото било притеснено, плачело, не умеело да се гушка, но вече започнало да се отпуска. Казвало ѝ, че не иска да се връща при предишната си приемна майка.

Дени ще остане при новата си приемна майка, докато се възстанови напълно. След това го очаква нов дом.

Предвидено е той да бъде настанен в друго семейство на територията на Павликени, за да е по-близо до сестричката си и биологичните си родители, които са заявили желание да го посещават.

Вижте повече във видеото:

Комисията по приемна грижа във Велико Търново все още не е решила окончателно дали приемната майка Снежана, допуснала измръзването, ще бъде заличена от приемния регистър.