По-строги противоепидемични мерки влизат в сила от днес. Ресторантьорите обявиха, че ще ги бойкотират. Междувременно близо 10 000 са новозаразените с COVID-19 за денонощието.

От днес заведенията за хранене и развлечения в столицата трябва да работят с до 50% от капацитета си. Освен това е въведен и вечерен час - до 22 часа. Той важи включително за игралните зали и казината.

От бранша са категорични обаче, че бойкот на мерките ще има. А в навечерието преди въвеждането им, здравните власти и полицията започнаха засилени проверки.

Преди въвеждането на заповедта в София, разделени на 4 екипа малко след полунощ, здравните власти и полицията тръгнаха на лов за нарушители.

Централният булевард „Витоша“ обаче се оказа пуст, а работещите обекти се брояха на пръсти.

От бранша в столицата са категорични, че бойкот на мерките ще има. Смятат, че ваксинираният персонал и клиентите със зелен сертификат осугиряват достатъчно безопасен процес на работа.

На фона на тъмните нощни заведения в центъра на столицата, в Студентски град почти всичко работи, сами виждате извиващата се опашка зад мен от чакащи за бързи антигенни тестове пред една от дискотеките.

Здравният министър, който беше на ресорна комисия днес, така и не спря пред медиите, за да коментира заявките за бойкот.

Без вечерен час и намален капацитет на заведенията -  за това настояха собственици и персонал на ресторанти и нощни клубове в Стара Загора. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!