40-годишен мъж с пистолет влезе в банков клон в Дупница и се опита да го обере окол 14 ч.

Мъжът е нахлул в офиса на банка в центъра на града, касиерката обаче успяла да го заключи и да извика охранителната фирма.

Тогава нападателят стрелял във вратата и избягъл. За по-малко от два часа беше заловен. Според източници на bTV мъжът е бивш полицай, който е уволнен и е започнал работа като охранител

Васко Игнатов става очевидец на случката - вижда бягащ мъж секунди, след като чува изстрели.

„Чух около 5-6 изстрела, след което излезнах и веднага почнах да правя клипчето. Излезе някаква жена, кято личеше, че е уплашена. Ние започнахме с приятели да го гоним, обаче не смеехме да го хванем, стоехме до него, защото беше въоръжен“, разказва Васко Игнатов.

Мъжът успява да избяга, а охранител от фирмата, обслужваща банковия клон, идва на място.

„Идва тук и заварва в безпомощно състояние касиерката. Той е влязъл по някакъв начин при нея и тя го е затворила.  Като е бил заключен вътре е възпроизвел изстрели с цел да счупи стъклото и да излезе“, обяснява Росен Димитов – управител на охранителната фирма.

Час по-късно мъжът е задържан в околностите на Дупница. Отведен е в ареста за 24 часа. А касиерката се съвзема от преживения стрес.

„Изключително смела банкова служителка, поздравявам я. Справила се е добре със ситуацията, разбира се, уплашила се е жената“, казва Михаил Джаджаров от криминалната полиция в Дупница.

Откраднатата сума ще бъде възстановена.