30-годишен мъж от Смолян, израснал в детски дом, намери и върна чанта с голяма сума пари и документи, и то за втори път.

Илия Савов намира чантата в близост до Пощата в центъра на Смолян. В нея има портмоне с над 7 хиляди лева, пари от продажбата на семеен автомобил. Собственичката на загубените вещи бе открита много бързо чрез медиите.

"Аз съжалявам, наистина, тази женичка, като погледнах тази голяма сума пари. Даже и вътре като погледнах, има детско портмоненце", каза Илия. 

„Надявам се да има много хора като него, достойна е постъпката, абсолютно! Много благодаря на момчето”, каза Таня, собственик на загубената чанта.

Това е поредното добро дело на Илия. Миналата година той намери загубено портмоне с 1000 лв, което върна на възрастна жена.

"Аз съм израснал в Детски дом, кръгъл сирак съм, научен съм на честност. И преди ми казваха, много ми казваха: "Лийка, защо, защо върна портмонето?", викам "Бе как така защо, бе хора?"

Илия живее в общинско жилище. Зимата работи на Пампорово, а през лятото – на морето. Единствената му мечта е да има собствен дом и семейство.

"Той не очаква някой да му е длъжен в това общество и може би за това е човек”, коментира журналистът Петя.

А наградата, която получи от жената, Илия ще дари за операцията на млад мъж от Смолян, за когото се провежда благотворително автомобилно състезание.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!