Задържаха 42-годишен криминално проявен мъж за принуждаване на жени към проституция в София, съобщиха от МВР.

Той е арестуван ден, след като 19-годишно момиче е потърсило помощ в полицията. 

Крайно изплашена тя обяснила, че е успяла да избяга от неин познат, който на 20 ноември към 20:30 часа се е опитал насила да я качи в лек автомобил в района на бул. „Ботевградско шосе“.

Дни по-рано тя била настанена в кризисен център за жени пострадали от насилие.

В рамките на разследването по образуваното досъдебно производство криминалистите от столичното Пето РУ установили, че мъжът подбирал внимателно момичетата и след запознанство с тях, бързо ги превръщал в жертви на сексуални услуги. 

Мъжът е създал сайт, в който е публикувал снимки на момичетата. След обаждане на клиент, лично той е „доставял“ на посочен адрес съответното момиче, от което прибирал предварително уговорената сума пари.  

В случай на несъгласие на жертвата, той я принуждавал след жестоко малтретиране – връзване с вериги, гасене на цигари по тялото, нанасяне на порезни рани, вземане на опиати, заплахи за убийство. 

Събраните материали по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура и на задържания е повдигнато обвинение по чл. 144 и  чл. 155 от НК, наложена му е  мярка за неотклонение „задържане под стража“ .