Без ясен победител на изборите към момента - това е изводът на социолозите от „Маркет ЛИНКС“ след най-новото им национално проучване.

Проучването е финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията, проведено е сред 1014 лица над 18 г. в страната в периода 21-27 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Данните показват, че 23,7% от гласуващите подкрепят коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“. ГЕРБ-СДС са втори с резултат от 22,3% от гласуващите. Разликата между двете водещи формации е едва 1,4 процентни пункта.

Снимка: bTV

Според проучването в 49-ото Народно събрание място имат ДПС с 13,6%, както и „Възраждане“ с 11,4%.

БСП се очертава да бъде пета на вота - последната партия, която прескача бариерата за влизане в Народното събрание. Тя получава 7,3% подкрепа от анкетираните.

Коалиция „Левицата“ получава 3,2% подкрепа, „Има такъв народ“ - 2,3%, а „Български възход“ - 2,1%.

Каква избирателна активност се очаква да има на вота тази неделя и кои са лидерите с най-голямо доверие - очаквайте цялото изследване утре в „Тази сутрин“ по bTV.

И както повелява законът – това е национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“, проведено сред 1014 лица над 18 г. в цялата страна, в периода 21-27 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.