Пожелавам успех на новия проект „Продължаваме промяната“. С този проект мнозинството на промяната в следващия парламент определено ще стане по-силно и устойчиво. Това заяви Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме“ по повод официалния старт на политическия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. 

По думите ѝ намеренията им съвпадат напълно със заявката за търсене на съгласие и общи действия между формациите на промяната. „Това е пътят за постигане на мнозинство на почтените в следващ парламент, за което ние настояваме от месеци“, допълни тя.  

Според нея именно платформата на Петков и Василев може да бъде гарант, че няма да се допусне ГЕРБ да се върнат във властта. 

„Сред приоритетите, които днес са заявени има съвпадение с приоритетите на „Изправи се БГ! Ние идваме“. Наша основна задача е борбата с корупцията и ревизията, подкрепата за малкия и среден бизнес. И ние настояваме за здравеопазване без доплащане“, каза още Манолова.  

Манолова допълни, че са готови да работят с Петков и Василев, като призова останалите „партии на протеста“ също да го направят.  

Относно последните социологически проучвания и нагласите, че ИБГНИ няма да прескочи 4-процентовата бариера, Манолова заяви: 

„Два пъти се явяваме на избори и двата пъти имаше много социолози и говорители на властта, които твърдяха, че няма да влезем в парламента. ИБГНИ се утвърди като субект, който има място в Народното събрание“.