Мая Манолова призова българите да излязат да гласуват на балотажа на 21 ноември, на който се явяват Румен Радев и Анастас Герджиков, за да не бъде избран следващият президент с гласовете от Турция.

В интервю за предаването „Лице в лице“ тя обяви, че се очаква сериозен организиран вот в Турция в подкрепа на Анастас Герджиков, а на изборите на 14 ноември сме наблюдавали откровена намеса на турската държава.

Според нея на вота „2 в 1“ в южната ни съседка в някои секции са гласували повече хора, отколкото технологично е възможно. Нарушавано е било изискването в Изборния кодекс декларациите от избирателите да се подписват пред секционните избирателни комисии. Манолова призова на балотажа да се следи за това правило.

„Не се успокоявайте и не се успивайте от голямата разлика между Радев и Герджиков на първия тур. Не позволявайте Бойко Борисов да вкара свой човек в президентството“, призова Мая Манолова.

Тя заяви, че от „Изправи се БГ! Ние идваме“ не винят никого за загубата на изборите и факта, че няма да влязат в парламента. От коалицията се надяват, че ще бъде сформирано редовно  правителство „на промяната“.

Гледайте цялото интервю във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!