Щастие в дома на семейството на мъничката Калина, за която ви разказахме в bTV Новините.

Двумесечното момиченце е с цироза на черния дроб и спешно се нуждаеше от 500 хиляди лева за трансплантация в чужбина. За броени дни сумата беше събрана от дарения.

Месец след раждането на Калина се установява, че тя е с увредени жлъчни пътища и черен дроб. Единственият й шанс е трансплантация, като донори могат да станат родителите й.

Няколко дни след апела за помощ в социалната мрежа и часове след репортажа по бтв, сумата от половин милион лева вече е събрана. За семейството на Калина това е чудо.

Снимка: btvnovinite.bg

„За нас това беше тотален шок, ние мислехме, че за два месеца няма да успеем, защото сумата е голяма, а такова нещо не сме очаквали изобщо. Всички много се радваме, много благодарим на всички, които ни подкрепиха”, казва Яна – майката на Калина.

Събраните от хилядите дарители средства ще покрият подготовката, изследванията, операцията, и поне 4-месечния болничен престой на Калина.

Трансплантацията ще бъде в университетската болница в Хамбург. Предстоят изследвания на Калина и родителите й, след което и животоспасяващата операция.