„Нарастването на доверието към „Изправи се! Мутри вън!“ предизвиква нашите опоненти да стрелят срещу коалицията, слава богу с халосни патрони. Ние сме заедно, един печеливш формат няма защо да бъде променян. Ще влезем в парламента с повече депутати и ще продължим целите, които си поставихме – разграждане на мафиотския модел, освобождаване на бизнеса от рекета, свободна пазарна икономика, свобода за гражданите, връщане на демокрацията, съдебна реформа, върховенство на правото, повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, зелени политики“. Това заяви Мая Манолова при регистрацията на нейната политическа формация в ЦИК.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

По нейните думи „Изправи се! Мутри вън!“ са решени да изпълнят целите си в същия формат и със същия ентусиазъм.

Манолова коментира фактът, че „Движение 21“ на Татяна Дончева остава част от формацията, след като проведе неуспешни преговори с БСП.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

„Не е лесно човек да прави коалиция. Ние сме различни, пъстри, но именно в това е нашата сила. Не сме военна рота, в която да има единоначалие“, заяви Манолова.

Коалицията внесе в избирателната комисия 6 хил. подписа, събрани от София и местните структури. На входа обаче се стигна до неочаквана ситуация, в която млад мъж, намиращ се в кола на паркинга, посрещна Манолова и съпартийците и с викове „Костинброд!“.

Използвани са материали от БГНЕС