Бандата на чуковете, работила, за да всява страх от името на Таки и Исуса, е популярна като етикет, но е реално непозната. Делото срещу групата е секретно, а основните свидетели са имали важна роля в групировката, но не са обвиняеми срещу показания.

Лидер на "Чуковете", според прокуратурата, е осъденият неотдавна на 8 години затвор като част от групата, владяла наркоразпространението в София до 2009 година - Любомир Костадинов - Младежа. Той е лидер на твърдото ядро на фенклуба на "Левски" - "София Запад".

Засега обвиненията за побои, изнудване и грабежи остават недоказани, смята съдът.

"Аз съм осъден по свидетелски показания на хора, които за две години бяха хванати с поне 200 килограма хероин, но те продължават да са си навън", заяви пред bTV Любомир Костадинов - Младежа, осъден за наркомрежата на Исуса и Таки. Според него целта е да се продават наркотици.

Миролюба Бенатова: А какъв е интересът на държавата?

Любомир Костадинов – Младежа: Държавата си избира някой, който е удобен да върти бизнеса и като престане да е удобен, бива отстраняван.

Миролюба Бенатова: Същото може да се отнася и за вас?

Любомир Костадинов – Младежа: Може би. Най-лесно е да бъда оклеветен, че съм част от такава структура. Ако имаме един прокурор, полицай и двама анонимни свидетели, мога да ви набедя и вас за наркоразпространител.

Миролюба Бенатова: Може би има пострадали хора, които не са пускали жалби от страх?

Любомир Костадинов – Младежа: Това семейство от "Дружба" със сигурност са пострадали, но аз не мога да отговарям за страданието на тези или други хора, като не съм участвал в тези зверства.

Лидерите над Младежа липсват по делото. Единият е в Дубай, а другият е в неизвестност. Днес Любомир Костадинов отрича дори да познава Таки. Казва, че и прокуратурата не е доказала обратното.

Любомир Костадинов – Младежа: Надявах се да се запознаем очи в очи, ако го бяха довели в България, но до колкото разбрах, няма такива изгледи. Аз съм лидер на привържениците на "Левски", но не съм наркоразпространител.

Миролюба Бенатова: Скоро намериха наркотици в близост до фенклуба...

Любомир Костадинов – Младежа: Къде? В заден двор на кооперация?! Аз не твърдя, че футболните агитки са сълза от сърна, далеч съм от тази мисъл. Във футболните агитки има всякакви хора, дори и престъпници. Не казвам, че съм ангелче, но не съм и този, за който ме представят. За да съм лидер в структурата на феновете на "Левски", трябва да показваш някои качества с тъмна страна, понабил съм тоя, оня, но чак уши и ударни бригади, това ми е литературен образ. Всички фенклубове са под лупата на МВР, но тези, които са послушни и изпълняват поръчки не са компрометирани, а тези, които не изпълняват поръчки - най-лесното е да бъдат компрометирани и да бъдат прожекторите към тях насочени.

Преди да бъда арестуван съм бил в постоянна връзка с отговорни фактори с МВР. Бил съм в добра взаимовръзка с полицията. Едва ли има някой от СДВР да е недоволен от мен.

Миролюба Бенатова: Може би вашата групировка е била под чадъра, а после чадърът е вдигнат?

Любомир Костадинов – Младежа: Няма логика, не е невъзможно, но истината е друга.

Миролюба Бенатова: Сега ще платите цената за годините, в които сте се чувствали добре?

Любомир Костадинов – Младежа: Не мога да го приема. Нямам къща в Бояна и скъпа кола.

Миролюба Бенатова: Свързваха ви с протестите пред парламента през 2009 година, когато имаше усложнения?

Любомир Костадинов – Младежа: Смяташе се, че ние седим зад това нещо, но самата истина е, че не седим зад това. Използваха ни за изкупителна жертва.

Факт е, че на 14 януари 2009 година имаше футболни запалянковци, но кой им е поръчал това нещо трябва да се търси на други места. Тогавашната управляваща коалиция имаше интерес да се потушат бунтовете.

С Румен Петков добре работехме, както и със заместника му, така че нямах сметка да участвам в протести, но това не им попречи после на тези хора да ме използват удобно и да заявят, че в протестите сме участвали ние и че сме взимали пари от братя Галеви по 300 лева на човек и т.н. тогава беше почнала кампанията и срещу тях. Общо взето в България всичко става по сценарий.

Миролюба Бенатова: Как политиците използват футболните агитки?

Любомир Костадинов – Младежа: Някои ги използват за гласуване, за създаване на напрежение. Опитват се и нашата да използват, защото е най-многобройната в България.

Миролюба Бенатова: Създават ли се организации за купуване на гласове?

Любомир Костадинов – Младежа: В някои агитки да. Опитвали са се и аз съм ги туширал тези неща и затова съм тук, затова съм и от толкова време задържан. Не случайно скоро във фенклуба на ЦСКА бяха открити предизборни плакати.

Миролюба Бенатова: Но това не ни кара да смятаме, че не би могло да е възможно и за фенклуба на "Левски" и останалите, нали?

Любомир Костадинов - Младежа: Така е, но като има човек като мен, който гледа да се разграничава от политическите сили, той става неудобен и затова попада на такива места, като това в момента.

Миролюба Бенавота: А какво бихте казали за протестите от миналата година от есента, провокирани от конфликта в Катуница?

Любомир Костадинов – Младежа: Това е изразяване на напрежението заради терора от ромския бос.

Миролюба Бенатова: Имаше ли употреба от политически сили, периодът беше предизборен?

Любомир Костадинов – Младежа: Сто процента. На политиците им е удобно да се създават конфликти и след това да бъдат разрешавани. Така показват сила. Друг е въпросът, че има моменти, в които могат да изпуснат юздите и да станат по-големи проблеми.

От опита, който аз имам, полицията умишлено в началото отпуска да нарасне напрежението, за да може да се създаде условие за напрежение и да се наложи намесата на допълнителни полицейски сили. Умишлено беше допуснато да се разгори този пожар. И в прекия, и в преносния смисъл. След това малко изпуснаха ситуацията.

Миролюба Бенатова: Босовете, които споменахме - Таки, Галеви ги няма, вие сте вътре...

Любомир Костадинов – Младежа: Аз съм им като заложник, обществото иска жертви.

Мен ме увещаваха да свидетелствам срещу съвсем други хора - срещу братята Маргини, срещу Сако. А не срещу тези хора, с които съм в един процес.

Миролюба Бенатова: Защо беше позволено на Таки да избяга?

Любомир Костадинов – Младежа: Мисля, че това са хора, които разполагат със средства и могат да си го позволят. Аз средства нямам. Имам достойнство, което се опитаха да ми отнемат като ме накарат да свидетелствам срещу тези хора. Две години и половина ми правеха оферти да свидетелствам срещу някакви хора и да ми дадат условна присъда.

Бях извикан на една нерегламентирана среща с прокурора Чавдар Ангелов, на което ми беше казано: "Сега на мен са ми интересни братята Маргини и Стефан Бонев - Сако".

Ако бях мерзавец, можех да кажа това, което ми е показано, и сега отдавна щях да съм на свобода.

Миролюба Бенатова: Скоро излезе информация, че сте наркобосът на затвора, че в килията ви са открити много големи количества наркотици.

Любомир Костадинов – Младежа: Действително имаше обиск в килията ми и действително ме обявиха за наркобос на затвора номер едно, но това е поредната поръчка срещу мене.

Миролюба Бенатова: Какво е намерено?

Любомир Костадинов – Младежа: Един GSM, един брой сим карта, четири броя зарядни, 4 броя сд карти и един брой машинка за татуиране, туш и поялник. Такива работи като 1 килограм хероин и не знам колко броя хапчета липсват.