След изключването на Георги Гергов от БСП пловдивските социалисти групово влязоха в централата на партията на "Позитано" 20, за да искат отговори от ръководството.

Те обявиха пълна подкрепа за градския лидер, който е предложен за изключване от партията.

„Тук сме, за да внесем позицията на Градския съвет на БСП срещу решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождаването на Георги Гергов като член на партията“, каза Георги Търновалийски.

„Георги Гергов е член в Пловдив, вече не е член на Националния съвет и той не може да го изключва. Не може човек, който заявява, че ще работи по устава, според правилата и законите и да иска да управлява тази държава, тежко да потъпква собствения си устав“, каза още той.

Според него причините за изключването на Гергов са няколко. Една от тях е, че е независим и не се поддава на влиянието на централното ръководство и има собствено мнение.

„Георги Гергов е и руски консул и подозирам, че тук също има някаква причина, но това е една друга голяма тема“, допълни Търновалийски.

Социалистите казват, че няма да се откажат и през следващите дни отново ще идват пред централата на БСП. Те не успяха да се срещнат нито с Корнелия Нинова, нито с представител на официалното ръководство на партията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!