Европредседателството завършва по достоен начин за България, каза в предаването „Лице в лице” по bTV министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова.

Мисията беше изпълнена успешно, категорична беше тя.

„България промени имиджа си и е достоен и уважаван партньор в Европа. Българите имаме с какво да се гордеем”, подчерта Павлова.

Трябва да имаме повече самочувствие и увереност в себе си, защото показахме, че можем, знаем и с нищо не сме по-лоши, отбеляза тя.

По думите ѝ вотовете на недоверие към кабинета не са помрачили европейското ни председателство.

Според Павлова темата за Западните Балкани е препотвърдена в общоевропейския дневен ред. Тя изтъкна, че Западните Балкани са приоритет и за австрийското председателство след нашето заедно с темите „Сигурност и миграция” и „Дигитална Европа”.

„Виждаме пълна приемственост на нашите усилия и работа”, обобщи Павлова.

До края на годината тя ще има ангажименти като министър. На въпрос дали ще води листата на ГЕРБ на евроизборите, тя отговори: „Това е решение, което партията ще вземе”.

„Нямам нито самоцел да съм министър, нито самоцел да съм евродепутат. За мен е важно да имам добра реализация там, където мога да реализирам експертизата, която натрупах”, подчерта Лиляна Павлова.