Нова организация на движението ще посрещне днес пътуващите през пътен възел „Петолъчката” към и от морето.

От вторник кръстовището на главен път І-6 в района на град Сливен се преобразува в пълно кръгово, след като бъде затворен правият участък.

Във връзка с тези промени от Областната дирекция на МВР в Сливен предупредиха, че водачите трябва да спазват правилата, които се отнасят за кръгово движение.

От „Пътно управление” - Сливен са поставили обозначителни табели и знаци, указващи ограничението за скоростта и това, че приближава кръгово кръстовище.

Екипи на „Пътна полиция” ще се грижат за безопасността на движението. 

Интензивен трафик имаше в района на пътен възел „Петолъчката” през почивните дни. От МВР съобщиха, че движението е било изключително натоварено и в двете посоки - от и за Бургас и околните курорти.

Екипи от сливенската пътна и териториална полиция бяха мобилизирани, за да регулират движението в района на кръстовището и по този начин да бъде избегнато образуването на задръствания.

Натовареното движение в посока Черно и Бяло море започна още в края на миналата работна седмица. В петък най-тежък беше трафикът по главен път Е-79 между София и Кулата на гръцката граница. Маршрутът се използва както от български туристи, така и от много жители на околните балкански и по-далечни страни, предпочели да посетят Беломорието.

Натовареността на движенето по главен път I-6 беше заради почиващите по южните черноморски курорти. „Петолъчката” е едно от „невралгичните” за летния трафик места. Въпреки натовареното движение, в неделя не се образуваха колони от автомобили. Тапи обаче имаше заради неравномерния поток.