„Това гласуване за председател на Народното събрание е последното, в което участвам“, заяви кандидатът на БСП Кристиан Вигенин в третия ден от опитите на депутатите да изберат пръв сред равни.

„Опасявам се, че прозорецът на действие все повече се свива и вървим по улея на един сценарий, който не е добър за парламента и за България. Той е непредвидим и за бъдещи последици. Затова моля за вашата подкрепа, за да избегнем това“, каза Вигенин.

„Вече дори не предизвикваме омраза у хората, а само подигравки“, допълни кандидатът на левицата.

„Парламентът е напът да се обезсмисли. Работещото Народно събрание позволява да си покажеш лицето и образа“, каза още Вигенин.

По думите му колкото и да се стараят депутатите да не разочароват избирателите си, това е свързано не само с това дали ще има правителство или не.

„Парламентът трябва да започне да работи. Блокажът работи за тези, които искат да покажат, че парламентът е излишна институция. Че въпреки правомощията му не е в състояние да работи. Ние сме напът да убием парламента“, каза Вигенин.

„Хората ни мразят. Скоро ще ни презират, че не можем да решаваме проблемите им на общо основание“, допълни кандидатът на БСП.