Няма служител на Министерството на отбраната, който да е замесен в организирането на "саботажите за изваждането на децата от циганската общност от училище". Това заяви във Велико Търново министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той подчерта, че това е потвърдено и от ДАНС и от главния прокурор.

„Не знам кой и как го измисли това. Направих проверка, проверил съм и в ДАНС, и в прокуратурата. Между другото, вчера главният прокурор излезе със становище. Няма служител на Министерството на отбраната, който да е замесен в организирането на тези саботажи, бих ги нарекъл, за изваждането на децата от циганската общност от училище, и няма как да има, защото аз съм заявил много ясна и категорична позиция – Мястото на децата от гетата е в училище”.

Той уточни, че това трябва да става не само с молби, прясно мляко и кифла, а и с административен натиск: „А не да се правят политически спекулации те да бъдат изваждани, за да не получат образование и да не се интегрират. Проверката ми показа, че няма замесени. Това, което ви казвам сега, е потвърдено и от ДАНС и от главния прокурор, вчера го заяви официално”.