Празник на рибената чорба се провежда днес в Шабла. 10 отбора ще се впуснат в надпреварата за титлата „Най-вкусна рибена чорба“ на Никулден. А тя ще бъде определена от специално жури.
Отборът на читалището то с. Тюленово показа в ефира на bTV какво е необходимо, за да стане деликатесът неустоим дори за кулинарните експерти.
„Трябва много риба, малко зеленчуци – лук, моркови и доматен сос. Рибата си я хващаме от морето. Тази година уловът беше малко по-беден, затова се наложи да си помогнем с езерна риба“, каза Николинка.
По думите ѝ тайната е в саламуриката и лютата чушка, които се слагат.
Нина обясни, че в рибникът е задължителна гозба за Никулден, прави се с ориз и риба. Тя даде пример с пълнения шаран. На трапезата за празника трябва да има още поста пита, лозови сърби, боб и жито.
Част от журито е Мариана Александрова, която е от последните носители на титлата MasterChef.
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте btvnovinite.bg във VIBER
Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM
Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK
Последвайте btvnovinite.bg в TIKTOK

