В 17 ч. днес изтече крайният срок за регистриране на кандидатите за президент и вицепрезидент, както и на листите с кандидат-депутати за изборите „2 в 1“ на 14 ноември.

Окончателно са регистрирани кандидатппрезидентски двойки издигнати от инициативни комитети и от партии и коалиции. Сред тях освен Румен Радев, Анастас Герджиков, Лозан Панов и Мустафа Карадайъ се появиха имената на Веселин Марешки от „Воля“, Николай Малинов от движение „Русофили“ и Светльо Витков от „Глас народен“.

Партия „Атака“ внесе необходимия брой подписи за регистриране на кандидатите си за президент и вицепрезидент – Волен Сидеров и Магдалена Ташева. Според тях сегашното управление на „Дондуков“ 2 продължава да прокарва чужда политика.

От инициативата „Правосъдие за всеки“ внесоха подписката в подкрепа на кандидатурите за президент и вицепрезидент на Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе.

На 13 октомври чрез жребий ще се определят номерата в бюлетините на кандидатите за президент и на партиите и коалициите. Предизборната кампания официално започва на 15 октомври.