Бившият премиер Иван Костов призовава прокуратурата да покаже публично неговия "преправен" договор. Ако такъв не съществува, нека наблюдаващите прокурори да го опровергаят, "защото те са прокуратура не на някой, а на всички”, заяви пред журналисти бившият премиер.

Костов се яви днес като свидетел в следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Той беше разпитан по делото за умишлена безстопанственост срещу квесторите в КТБ. Твърди се, че Иван Костов е имал преференциален договор за депозита си от 155 хиляди лева, който е бил предоговорен в обикновен малко преди фалита на банката и по този начин си е спасил спестяванията.

По думите му такъв договор не съществува. Той заяви, че е поискал официално от прокурорите да излязат и да опровергаят "тази клеветническа кампания".

Костов отправи обвинение, че прокуратурата изпълнява политически поръчки. Не назова обаче имена кой стои зад атаката срещу него. По думите му е крайно време за съдебна реформа, която да сложи край на "това безчинство”.

Според бившия премиер държавата ни може да понесе сериозни санкции, ако се докаже, че КТБ е фалирана умишлено.

 "25 години различни главни прокурори са се пробвали да ме обвиняват вербално за какво ли не. Нито едно от тези неща не е стигнало до съд. Никога не е повдигано срещу мен дори предварително производство”, каза Иван Костов.

Мисля, че е крайно време да има съдебна реформа, за да се спре това безчинство, каза Костов.